Indosarierea 

Este cea mai buna metoda de a pastra in ordine documentele si a crea materiale profesionale, bine organizate, cu aspect impecabil si usor de parcurs. Se realizeaza cu aparate manuale sau electrice, disponibile pe piata in modele variate ca viteza de lucru, capacitate si sistem de functionare. Din punct de vedere al tehnicii de prindere, poti opta pentru modele care functioneaza prin perforare si folosesc pentru fixare arcuri (inele) sau spirale din plastic sau metal. De ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti aparatul de indosariat?

In functie de tipul acestuia

Aparat de indosariere cu inele de prindere – acest model perforeaza colile de hartie si apoi prinderea lor se face cu ajutorul unor inele sau spirale din plastic sau metal. Procesul se face rapid, iar accesul la pagini se face usor. Este cel mai intalnit model de pe piata.

Aparat de indosariere termic – dispozitivul realizeaza indosarierea prin legarea termica a documentelor cu ajutorul unei rasine speciale. Este util pentru firmele care realizeaza proiecte de mare amploare.

In functie de formatul hartiei

  • Aparatul de indosariat poate fi folosit pentru diverse formate ale colii de hartie: pentru A4, A3 si A2.
  • In functie de capacitatea acestuia
  • In functie de capacitatea colilor, un aparat de indosariere poate avea mai multe limite maxime: intre 50 – 100 de coli, 100 – 200 de coli, 200 – 300 de coli sau mai multe. Pentru o utilizare redusa este indicat un aparat de indosaiere cu o capacitate de 50 – 100 de coli.

Alte functii ale aparatului

Printre optiunile care adauga eficienta si pe care le poti gasi in designul unui aparat de indosariat la pret bun, se numara ghidajul ajustabil, important pentru modelele cu perforare pentru ca ajuta la alinierea corecta a paginii in dispozitiv in functie de dimensiunile acesteia (A4, A5 etc.).

Mai poti gasi versiuni cu cutite anulabile, care iti ofera posibilitatea de a intrerupe sirul de gauri care se formeaza in foaie si sunt utilizate pentru calendare si materiale cu design special, si modele cu margine variabila care poate fi modificata in anumite limite pentru a raspunde cerintelor de aranjare continutului in pagina.

Garantia produsului

Garantia aparatului de indosariat trebuie sa fie de minim 24 de luni. Daca folosesti mult aparatul, pentru un birou mai ales, e bine sa alegi un model care are baza din metal pentru a fi mai rezistent si durabil. Manerul trebuie sa fie ergonomic si sa il poti accesa usor, poti alege modele cu maner lateral de diferite forme in functie de cum iti este mai comod, sau un maner mare legat in ambele parti pe care la nevoie il poti actiona cu ambele maini. În concluzie, dacă doreşti să îți utilezi biroul de acasă sau de la serviciu cu un aparat de indosariat, trebuie doar să ții cont de criteriile mai sus menționate.